Øydegard Golfbane

Godt vedlikeholdt sydvendt 9-hullsbane i flotte omgivelser på Nordmøre

Se våre aktiviteter Meld deg inn Dagens vær

Om banen

Øydegard Golfbane er en par 62-bane som ligger idyllisk til nede ved fjorden på Øydegard i Tingvoll kommune. Banen er to ganger ni hull, med to utslag til hver green. Banen spiller 2971 meter    

1478 meter ut og 1493 meter inn fra Gul Tee.

Veibeskrivelse

Klikk på knappen for å åpne bilde.

Baneoversikt Scorekort

Slopetabeller

World Handicap System (WHS) ble innført fra 1.mars 2020. Dette betyr bl.a. at det ikke lenger er handicapkategorier, (1-6) og at slopetabeller går opp til hcp 54,0 mot hcp 36,0 tidligere.

Hvordan finne frem

Person som spiller golf ikon

Over Krifast:

Kjør E39/RV79 til du kommer til skiltet på Øydegard. Ta av til venstre mot Trondheim.

Golfracket i sekk ikon

Fra Tingvoll:

Ta av til høyre mot Trondheim på Øydegard, 20 km fra Tingvoll sentrum.

Golfball ikon

Fra Halsa/ Kanestraum:

Ta av til venstre rett før krysset på Øydegard hvor du skal inn på E39/RV70 mot Sunndalsøra/ Kristiansund/Molde.

Når du har tatt av i Øydegardkrysset, skal du kjøre under veien mot sør. Her er det på venstre siden en stor parkeringsplass hvor du kan parkere. Gå så 150 meter nedover grusveien, så er du fremme.

Rullestol ikon

Handicap

Handicapsystemet er beregnet for å jevne ut ulikheter i ferdighetsnivå.

En ny spiller får tildelt handicap 54 (maksimalt), noe som betyr at spilleren har 54 ekstra slag tildelt på en bane spilt på par 72 totalt. Hos oss (par 62) vil en spiller med 54 i handicap få tildelt 39 slag. Ved innlevering av scorekort på 102 slag spiller du da på "ditt par". Har du 45 i handicap og spiller banen på 93 slag er du på "ditt handicap". Spiller du da banen på mindre enn 93 slag vil dette være med på å redusere ditt handicap over tid og spiller du over vil det øke ditt handicap over tid. Du kan derfor høre spillere si at de spilte hullet på "sitt par". Dette betyr da at de har tildelte slag på hullet og par for de er høyere en originalt, for eksempel 5 slag på en par 4 (ett tildelt).

Handicapet regnes ut ved å ta gjennomsnittet av de 8 beste av de 20 siste rundene du har spilt. Har du ikke spilt åtte runder enda vil de som ligger inne bli benyttet.


Mange turneringer spilles tilpasset spillernes handicap. Da vil ofte spillerne få poeng på hvert hull, altså ikke en totalscore for alle hullene samlet. Dersom du spiller hullet på ditt par får du 2 poeng. Spiller du en over ditt par får du 1 poeng, spiller du en under ditt par får du 3 osv. Spiller du dobbel bogey eller verre får du 0 poeng på det spesifikke hullet, men frykt ikke! Det kommer mange flere muligheter til å score pooeng.